divendres, 9 de novembre de 2012

CCOO PV , UGT PV i STE PV animen al professorat a participar massivament en la vaga del 14N‏

ls tres sindicats reclamen la fi de les retallades en ensenyament i un gir radical a la política educativa dels governs central i autonòmic


Les organitzacions sindicals STEPV-Iv, FE CCOO-PV i FETE-UGT PV animen al professorat valencià a participar massivament en la vaga general del 14 de novembre, convocada per la Cimera Social -de la qual formen part els tres sindicats- contra les polítiques econòmiques i socials del govern del PP.De motius perquè el professorat valencià hi participe hi ha de sobra:
-         Retallada del pressupost d'educació en un 14% per a 2013 (que se suma al 20% del 2012) per part del Ministeri d'Educació. Al País Valencià, el pressupost educatiu per a 2013 s'ha retallat un 9,6%.
-         Augment de la càrrega lectiva del professorat en detriment de les hores complementàries per a tutoria individualitzada, atenció a pares i mares, biblioteca, etc.
-         Augment de les ràtios en un 20%, que dificulta l'atenció personalitzada de l'alumnat.
-         Pèrdua de milers de places docents en tres anys.
-         Augment del nombre de professorat desplaçat o suprimit
-         Retard en la cobertura de les baixes del professorat que complica molt més l'organització dels centres i l'atenció correcta a l'alumnat.
-         Reducció dràstica de beques i ajudes a l'estudi, tant en les quantitats com en el nombre.
-         Augment desmesurat de les taxes universitàries i disminució dels programes I+D+i i dels contractes de ciència.
-         Pèrdua del 25% del poder adquisitiu del personal de l’administració pública en tres anys i congelació salarial. Desapareix la paga extra de desembre en 2012.
-         Increment de l'edat de jubilació.
-         Privatització de nombrosos serveis educatius i increment dels acomiadaments del personal en serveis complementaris conseqüència de la reforma laboral i l'acomiadament massiu d'empleats públics en les administracions públiques, sobretot en les universitats.
-         En la concertada, el professorat també pateix els efectes negatius de la reforma laboral: facilitats d'acomiadament, modificació unilateral de condicions laborals desregularització parcial de la jornada, etc.
-         Futur incert per al nostre alumnat. Les polítiques d'austeritat dels governs del PP només han aconseguit més atur i s'ha abandonat a la seua sort el jovent que no té perspectives de futur. 
-         L'avantprojecte de llei orgànica per  a la millora de la qualitat educativa (LOMQE) no s'ha discutit democràticament amb la comunitat educativa. Permet la segregació de l'alumnat, el professorat i els centres. Devalua l'actual FP, no compte memòria econòmica, atempta contra la igualtat d'oportunitats i contra la cohesió social. Implanta unes revàlides que ens retornen al passat i desconfia del professorat perquè l'alumnat serà avaluat per agents externs. En definitiva, aplica sense miraments les polítiques neoliberals més retrògrades.
 
Per tot això, STEPV-Iv, FE CCOO-PV i FETE-UGT PV exigim un canvi radical de les polítiques per fer front a la crisi i reivindiquem altres mesures que prioritzen la reactivació econòmica i la creació d'ocupació. En educació, exigim la fi de les retallades que estan empitjorant les condicions de treball del professorat i afecten molt negativament a la qualitat de l'educació i, per tant, al futur del nostre alumnat, que està condemnat a l'emigració o a l'exclusió social.
I per això, és important que el professorat valencià de tots els sectors educatius secunde massivament aquesta vaga laboral i social. Perquè el futur de tots i totes està en joc.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada